7. 11. 2014

Vážený pane Martine  Monsporte,

přečetl jsem si článek na webu KDU-ČSL, kde mimo jiné tvrdíte, že „Strana zelených nám, po hodinách jednání a těsně před ustavujícím zasedáním ZM, oficiálně oznámila, že z projektu spojení stran ČSSD, TOP 09, SZ a KDU – ČSL odstupuje“. Moc nás mrzí tato dezinterpretace. Krom jiného i proto, že jsme celou dobu prosazovali Vaši kandidátku, paní Foriškovou, na pozici starostky, a to nejen v tomto uskupení!

Co se zmíněného jednání týče, neměli jsme od čeho ustoupit, neboť nic nebylo finálně domluveno. Předně, schůzky v tomto složení svolávala vítězná strana, a to strana ČSSD. Veškeré návrhy ke zvážení naší účasti v tomto složení, jsme dostávali od ČSSD. Na poslední schůzce nám panem Majerem byly předneseny požadavky ze strany ČSSD na složení rady a vedení města. Tyto požadavky jsme probrali v našem volebním týmu a dle domluvy zaslali vyjádření panu Majerovi. Jelikož žádný další návrh nebo podnět ze strany ČSSD nepřišel, považovali jsme jednání za ukončené.

Dále považuji za správné vašim voličům říci, že dle našich informací jste ve středu večer měli jednání, kde jste se mohli, za vašich podmínek, přiklonit ke koalici ODS, SNK, KDU-ČSL, TOP09 a SZ. Váš výbor rozhodl o koalici ČSSD, KDU-ČSL a KSČM. Vyprošuji si, abyste zodpovědnost za vaši vlastní volbu spojit se s KSČM, házel na nás, zástupce Strany zelených v Příboře.

Děkuji.

S pozdravem