3. 5. 2015

A máme pro vás další pozvánku!cover

Po práci při jarním úklidu, který nám zorganizoval Martin Domitra, si můžeme dopřát koláče na pikniku, který spoluorganizuje s Příborem v pohybu Šárka Gachová. Jedná se o Férovou snídani NaZemi, což je happening na podporu fair trade a odpovědné spotřeby. Koná se při příležitosti Světového dne pro fair trade. Na akci se můžete přihlásit opět na facebooku, stránkách pořadatele nebo rovnou přijít i s celou rodinou v sobotu 9.5. v 10:00 do Městkého parku (v případě deště posnídáme v Čajovně ve staré kovárně.) S sebou nezapomeňte deku a něco na zub – samozřejmě fairtrade, lokální nebo domácí! 🙂 A pokud máte recept na nějakou dobrou buchtu, zůčastnit se můžete i soutěže o kávu NaZemi.

Strana zelených dlouhodobě podporuje férový obchod u lokálních výrobců a dodejců. „Kvalitní místní potraviny mají být samozřejmostí, ne luxusem. Poctiví místní zemědělci jsou tlačeni do kouta unifikovanou, často nekvalitní produkcí velkovýrobců, jejich kartelovými dohodami, dovozem dotované produkce ze zahraničí a likvidační politikou obchodních řetězců. To je třeba změnit mimo jiné přísnou kontrolou kvality a rovných podmínek na trhu. Daňově zvýhodníme tuzemské biopotraviny, protože ekologicky šetrná produkce pomáhá chránit naši krajinu.“ (pro další aspekty Kvality potravin se podívejte na hezkou infografiku)