1) Základní informace o kandidátovi:
Jmenuji se Alan Nezhyba, mám 38 let, jsem ženatý se svou báječnou ženou. (mimochodem číslo 19 na kandidátce) Máme 5letou dcerku a 2letého syna. Pracuji jako regionální manažer pro firmu Rudolf Jelínek a.s., Vizovice. K mým zálibám patří rodina, turistika, lyžování, inline brusle a cyklistika.

2) Proč kandidujete za Stranu zelených?
Za Stranu zelených jsem se rozhodl kandidovat, protože mi není lhostejné, jak se chováme k životnímu prostředí kolem nás, protože Strana zelených se snaží upozorňovat a řešit problémy s velkými i malými znečišťovateli ovzduší. Sice v komunální politice se liší plány a programy od těch parlamentních, ale myšlenka zůstává stejná.

3) Jak byste charakterizovali město Příbor v jedné větě?
Malé, ale krásné město, kde žiji se svou rodinou, kde jsou si lidé blízko a společně si užívají klidu a pohody.

4) Vaše hlavní priorita z programu Strany zelených Příbor?
Prioritou je pro mě šetření hlavně v oblasti centrálních dodávek tepla, kdy se při dobré vůli a shodě v zastupitelstvu dají snížit náklady na vytápění objektů v majetku města i občanů díky decentralizaci dodávek tepla, případně zajištěním kvalitnějších a ekologičtějších zdrojů tepla.

5) Vaše oblíbené či životní motto:
„Láska dělá divy, tak se mi nedivte!“